Drömmen om en egen yacht

De flesta människor gillar vattnet, och tycker även om att bege sig ut till sjöss då och då. Detta är dock inte alla förunnat, även om vi i Sverige har goda möjligheter att åka ut med ens egen eller en kompis båt och njuta av livet på vattnet. Bor man i Stockholm eller Göteborg, eller för den delen i till exempel Karlskrona också, har man dessutom väldigt nära riktigt vackra skärgårdar. Även om man kan ta sig ut till en vacker ö med en färja, så drömmer nog de flesta om att skaffa sig en egen båt. Den mest exklusiva av alla båttyper är så klart en yacht. Det är denna typ av båtar man associerar med filmstjärnor och andra människor som har pengar att spendera. Även om det inte är så vanligt att man ser en riktigt exklusiv yacht i Sverige, så är det desto mer förekommande på kontinenten.

Yacht som ger känslan av lyxliv

Yacht och lyxliv

En yacht kan vara i princip hur stor som helst. En del har plats för en stor grupp människor och kan till exempel inkludera sådana saker som casinon, restauranger och en pool. Att leva lyxliv på en yacht är egentligen själva sinnebilden för det ljuva livet. Man tänker lätt på den franska rivieran eller varför inte någonstans i den grekiska övärlden. En yacht kostar dock oftast väldigt mycket pengar, även om det faktiskt finns lite mindre lyxiga alternativ som vanligt folk kan ha råd med.

De flesta som lever lyxliv på en riktigt exklusiv båt har en egen förare, även om många gillar att köra själva. En båt är lättare att köra än till exempel en bil, och man behöver faktiskt inget körkort, såvida man inte ska ge sig iväg långt ut på havet. Även om drömmen om en egen yacht förblir just en dröm för de flesta, så är det alltid roligt att kolla in hur grymma de faktiskt kan vara. Och tills man har pengar att köpa en riktigt härlig yacht kan man kanske börja med en segelbåt eller mindre motorbåt.